Skip to content

  05.12.2022 — læsetid 11 min

  Mød Mads og Morten - to af vores seniorkonsulenter i Solteq Utilities Consulting

  Mød Mads og Morten, to af vores seniorkonsulenter i Solteq Utilities Consulting, som har taget hver deres karrierevej for at blive seniorkonsulent. Herunder vil de fortælle lidt om de valg og tanker de har haft under deres uddannelse og karriere.

   

  Mads Greve Sørensen Mads Greve

  Hvilken uddannelse har du?

  "I gymnasiet tog jeg en HHX med studieretning indenfor finansiering. Efter at have færdiggjort gymnasiet, søgte jeg ind på bacheloruddannelsen HA (erhvervsøkonomi) på BSS i Aarhus. Jeg tog efterfølgende en kandidat i International Economic Consulting", indleder Mads snakken med. 

  "Jeg havde ingen ide om, hvad jeg ville med min uddannelse. Først troede jeg, at jeg skulle være advokat. Derefter hældte jeg mere til at blive revisor. Det var først i løbet af min bachelor, at jeg fik øjnene op for konsulentbranchen, som jeg slet ikke havde overvejet før i tiden. Der fik jeg så øjnene op for den kandidatlinje, som jeg endte med at vælge. Derfra synes jeg, at konsulentlivet var virkelig spændende. Det synes jeg især på grund af de mange forskellige kunder, virksomheder, problemstillinger, samt muligheden for at møde mange mennesker. Der er altså rig mulighed for at skabe nogle relationer i konsulentbranchen", fortsætter Mads. 

  Har du været i praktik? 

  "Ja, det var jeg i praktik på mit 3. semester på kandidaten. Jeg var i praktik som juniorkonsulent hos Kouno, der nu er blevet til Solteq Utilities Consulting. Inden jeg startede i praktik, arbejdede jeg som steward på Molslinjen, men efter praktikken fik jeg mulighed for at blive hos Kouno som studentermedarbejder. Det valgte jeg derfor at gøre", fortæller han. 

  Hvordan var det at gå fra juniorkonsulent til konsulent hos Kouno?

  "Jeg blev i august 2021 fuldtidsansat som konsulent hos Kouno. Det, at jeg havde været i praktik, gjorde det nemmere for mig at falde helt på plads som fuldtidsansat, da jeg allerede havde fået min gang på kontoret som praktikant og studentermedarbejder. Jeg kunne derfor nemmere komme i gang med mine opgaver som fuldtidsansat. På universitetet var der generelt rigtig meget fritid og det havde jeg været vant til. Under praktikken kunne jeg vænne mig til de "fulde" arbejdsdage, så det gjorde også overgangen til at blive fuldtidsansat nemmere", siger Mads. 

  "Fordi jeg allerede havde været hos Kouno i 1 år, først som praktikant og så som studentermedhjælper, var det en nem overgangsfase til at blive fuldtidsansat. Den eneste forskel jeg kunne mærke var, at der kom flere projekter. En positiv ting var også, at jeg ikke skulle gå rundt og være nervøs for at starte et nyt sted. Jeg fortsatte bare med det som jeg havde siddet og arbejdet på inden jeg gik på sommerferie", fortæller han.


  Hvordan er det at arbejde hos Solteq Utilities Consulting?

  "Jeg er meget glad for at arbejde hos Solteq Utilities Consulting. Vi har en rigtig fed kultur, gode kollegaer og spændende projekter. Derudover har vi meget frihed under ansvar, man får altså lov til at lave mange forskellige ting. Et andet plus, er at der er et fladt hierarki og alle snakker lige meget med alle. I dagligdagen mærker man ikke de forskellige titler, dvs. forskellen på konsulent, seniorkonsulent, manager, senior manager osv. som jeg forestiller mig, at man gør i større afdelinger. Jeg nyder virkelig at gå på arbejde. Jeg synes, at det er sjovt, hvilket er det vigtigste, for det skal ikke blive en sur byrde at skulle gå på arbejde ", siger Mads. 


  Har du et godt råd til studerende, som ønsker at gå konsulentvejen? 

  "For mig er det gået rigtig stærkt. Jeg startede som praktikant tilbage i 2020 og nu står jeg her 2 år senere og er lige blevet seniorkonsulent. Først og fremmest vil jeg råde studerende til at være nysgerrige på at lære noget nyt. Når man får en chance, så skal man give den gas og vise, hvad man kan og så tage ansvar for det", fortsætter han. 

  "Det er rigtig godt at udvikle sig personligt og det gør man bl.a. ved at møde nye mennesker og ved at prøve nye ting af. Man skal finde ud af, hvad man synes er sjovt. Det er ikke alle, der f.eks. hviler i at have mange bolde i luften. Derfor er det vigtigt at prøve forskellige aspekter af. Jeg var heldig, at jeg hurtigt fandt noget, som passede godt til mig. Det sker nok ikke for alle i første forsøg. Man skal vurdere, hvad man synes er spændende, og hvad man trives i. Jeg trives f.eks. i at have mange ting i gang, og trives mindre, hvis der ikke sker så meget. Jeg skal kunne se, hvad næste skridt på rejsen er. Det er derfor meget forskelligt, hvilken arbejdsgang man vil have. Så husk at prøve en masse af og så tag de chancer du får tilbudt, så skal det nok gå", afslutter Mads. 

   


  Morten Jensen

  Morten Karstein Jensen 

  Hvilken uddannelse har du?

  "I gymnasiet valgte jeg at tage en studentereksamen (STX) med en matematisk retning. Efter gymnasiet tog jeg et enkelt sabbatår, hvor jeg derefter søgte ind på økonomiuddannelsen på universitetet i 2005. Jeg tog både en bachelor og en kandidat i økonomi, og er derfor cand.oecon. Efter nogle år på arbejdsmarkedet, besluttede jeg mig for at tage en professionsbachelor som ingeniør med specialeretning i miljøteknik", starter Morten. 

  Har du altid vidst, hvad du ville med din uddannelse?

  "Nej. I hvert fald ikke under min økonomiuddannelse. Efter min professionsbachelor havde jeg en ide om, at jeg gerne ville regne på vand, altså at dimensionere kloaksystemer. Jeg havde ikke tanker om, at ville tilbage til økonomi. Jeg blev færdig med min professionsbachelor under den første corona-bølge og der blev ingeniørbranchen udfordret. Der var simpelthen ikke de store jobmuligheder. Jeg gik derfor ledig i 3,5 måned før jeg blev kontaktet af CampFuture", fortæller han.  

  "CampFuture er en efteruddannelse for ledige akademikere, som består af 6 ugers uddannelse i projektudvikling og 4 ugers fuldtidspraktik. Grunden til, at jeg kom med, var fordi jeg var økonom. Det var under den periode, at jeg kom i kontakt med Kouno. I praktikperioden kunne jeg vælge imellem flere virksomheder, men endte hos Kouno. De havde brug for en blanding af økonomi og ingeniør, hvilket passede rigtig godt til mine uddannelser. Efter CampFuture fik jeg lov til at blive hos Kouno som fuldtidsansat konsulent og blev derfor den første ingeniør i virksomheden", fortsætter Morten.


  Har du været i praktik under en af dine uddannelser?

  "Ja. Udover min praktiktid ved CampFuture, har jeg været i praktik hos Søren Jensen i et halvt år, under min professionsbachelor. Søren Jensen er et rådgivende ingeniørfirma. Efter praktikforløbet, arbejdede jeg som studentermedhjælper det næste semester", siger Morten. 

  Hvad var dit første job efter afslutningen på din uddannelse?

  "Efter min økonomiuddannelse var jeg on and off i 2 år som konsulent for Dansk Sygeplejeråd (DSR). Her arbejdede jeg med overenskomster og sørgede for, at de blev overholdt. Derudover arbejdede jeg med oprettelsen af nye Excel skabeloner, som kunne blive brugt. Vi sørgede for en grundig dokumentering, som var med til at hjælpe Dansk Sygeplejeråd. Det var herefter, at jeg valgte at tage min professionsbachelor som ingeniør", fortæller han. 


  Hvordan er det at arbejde hos Solteq Utilities Consulting?

  "Det er en rigtig god arbejdsplads, som er meget spændende og varierende. Vi må selv bestemme, hvordan vi arbejder, så længe der bliver leveret et godt produkt til sidst. Derudover er det rigtig rart, at der er så gode kollegaer og en god kultur på kontoret. Jeg blev ansat dengang vi hed Kouno og har derfor været med i overgangen fra Kouno til Solteq. Der er dog ikke den store forskel i hverdagen, så hele overgangen fra det ene til det andet har været meget smertefri", siger han. 


  Har du et godt råd til studerende, som ønsker at blive konsulent?

  "Jeg ville virkelig råde dem til at tage i praktik. Det kan godt virke uretfærdigt, at man ikke får løn i praktik, men hvis man f.eks. er skoletræt, er det et rigtig godt valg at tage. Første kontakt til erhvervslivet kræver dog enindsats. Derfor er det vigtigt, at man lige bider i det sure æble, specielt i starten, for det kommer helt sikkert til at gavne i sidste ende", afslutter Morten. 

  Hvis du er interesseret i hvilke veje og overvejelser andre af vores medarbejdere og praktikanter har haft, så kan du læse mere i de to seneste blogopslag herunder.

  Utilities Consulting