Skip to content

  05.05.2017 — lukuaika 4 minuuttia

  Kokemuksia Power BI Embedded:istä

  9.5.2017 UPDATE... . Embedded siirtyy Premium-lisenssimallin alle. Ja tämä kirjoitushan vanheni heti käsiin. Vanha Embedded-versio tulee kuolemaan vuoden päästä ja rajapinnat menevät uusiksi.. samoin hinnoittelu, josta saataneen kesällä tarkennuksia.

  https://powerbi.microsoft.com/en-us/blog/microsoft-accelerates-modern-bi-adoption-with-power-bi-premium/

  https://powerbi.microsoft.com/en-us/documentation/powerbi-developer-migrate-from-powerbi-embedded/

  The current Power BI Embedded service will continue to be available for a limited time

  Power BI Embedded on tuote, jonka avulla PowerBI-raportit on mahdollista julkaista oman sovelluksen sisällä. Parissa projektissa on tullut vähän kantapään kautta perehdyttyä Embedded-version toimintaan. Etu perus-PowerBI-versioon verrattuna on etenkin lisensointi isommilla - ja vaihtelevilla käyttäjämäärillä ulkoisille käyttäjille. Laskutus on tapahtumaperustaista, ja aika edullista, käytännössä per avattu raportti.

  Embedded on toisaalta tuote, jota ei löydy yhdeltäkään kilpailijalta (Qlik, Tableau, IBM). Tätä olisi kaivattu jo vuosia sitten.

  • Raporttien kehittäminen tapahtuu Power BI Desktopilla, kuten normaalienkin raporttien kehitys.
  • Raportteja ei voi julkaista Power BI Desktopilla Embedded-palveluun.
  • Azuressa ei ole olemassa hallintakäyttöliittymää raporteille. Azureen perustetaan Workspace, johon raportit ja datasetit ladataan Rest-rajapinnan kautta. Azuren tarjoama käyttöliittymä on aika karu:

  PowerBI ruutukauppaus

  • Raporttien hallintaan avuksi löytyy .Net-demoprojekti, johon on viritelty komentotason ylläpitokäyttöliittymä. Tällä työkalulla pystyy kuitenkin aika yksinkertaisesti latailemaan raportit portaaliin, lisäämään connection stringit jne. Eli jos raportit tarvitsevat yhtään tämän parempaa ylläpitoa, joudut koodaamaan sen itse. No, toisaalta sen hallintaliittymän joutuu todennäköisesti aina koodaamaan, mutta olisihan se vähän näppärämpää saada se eka testiraportti portaaliin hallintakäyttöliittymän kautta.

  PowerBI ruutukauppaus

  Joitain bugeja ja muita hauskuuksia, joita on tullut vastaan

  • Datan päivitykseen PowerBI-tietomalliin ei ole olemassa mekanismia. Ainut järkevä vaihtoehto on käyttää DirectQueryä. PowerBI-tietomalliin ei saa muuten päivitettyä dataa sisälle. Käykää nyt äänestämässä näitä Embedded-ideoita:
  • Tätä kirjoittaessa kotimainen päiväys ei toimi aikarajauksissa AzureDB:tä eikä Azure DW:tä vasten Direct Querystä johtuen. Jenkkiasetuksilla toimii. Päivät joutuu kääntämään esim. INT-muotoon tai kiertämään ongelman muilla tavoilla. No, onneksi Embedded mahdollistaa filttereiden määrittelemisen käyttöliittymässä PowerBI:n vakiofilttereiden sijaan.
  • Vaikka dokumentaatio ja esimerkit ovat hyviä, eivät ole kaikilta osin ihan ajan tasalla, esimerkiksi nyt vaikka AppToken tarvitsee toimiakseen exp- ja nbf-ajat, vaikka dokumentaatiossa ovatkin merkattu optioiksi
  • Filttereiden käyttö käyttöliittymästä on näppärää. Näin saa tehtyä itse asiassa paremmin raportin näköisiä toteutuksia kuin perus-Power BI:llä. Ja kalenterikin toimii itse askarreltuna kuten sen pitäisi Power BI:ssäkin toimia. https://docs.microsoft.com/en-us/azure/power-bi-embedded/power-bi-embedded-interact-with-reports
  • Sinällään ihan mielenkiintoista, että Embedded-versiolla voi jopa tehdä ja muokata raportteja. Eli periaatteessa tällä voisi rakentaa vaikka ihan oman BI-palvelun asiakkaille.

  Business Intelligence, Power BI, Power BI Embedded, Azure, Microsoft SQL Server