Skip to content

  14.06.2017 — lukuaika 3 minuuttia

  Meidän Niina kilpailee Ironmanissa!

  Solteq-Blog-FI-20170604-Niina-fillari-1200x900

  ”Kun on tavoite, jota kohti koko ajan menee, ei tule jäätyä sohvalle. Tavoite lisää kurinalaisuutta ja lipsuminen ei käy edes mielessä”, kertoo Niina, joka treenaa ympäri vuoden triathlonia ja kilpailee kansainvälisessä Ironmanissa, jonka yksi kilpailu pidetään tänä vuonna Hampurissa.

  Samanlaista tavoitteellisuutta tarvitaan myös työelämässä. Ilman tavoitetta työ on vähän sellaista puuhastelua ja päämäärä on hämärän peitossa. Silloin on helpompi lipsua ja taantua paikalleen. Omat tavoitteet ja firman yhteiset tavoitteet draivaavat mukavasti eteenpäin, sitä mieltä asiantuntijat meillä ovat.

  Niina kertoo, että hän on luonteeltaan hyvin järjestelmällinen ja suunnitelmallinen. Tarkka viikkosuunnitelma auttaa perheenäitiä laittamaan palaset kohdalleen niin, että kovat treenitavoitteet täyttyvät, lasten kuljetukset harrastuksiin tulee hoidettua ja sitä yhteistä aikaakin jää koko perheelle. Tähän auttaa myös se, että työajoissa voi joustaa ja liu’uttaa ja etätyö on mahdollista. ”Joustava työ helpottaa huomattavasti treenaamista. On todella tärkeää, että voi joskus tehdä treenin vaikka keskellä päivää”, Niina toteaa. ”Välillä treeni on kuitenkin pakko jättää väliin, koska perhe on kuitenkin aina tärkein. Mutta koska olen tottunut liikkumaan ja treenaamaan paljon, niin varsinkin flunssa-aikoina päivät tuntuvat todella pitkiltä. Sekä keho että mieli kaipaavat liikuntaa.”

  Elokuun Hampurin Ironmanin kanssa ei mennä ihan tavoiteaikataulussa. Talvi oli nihkeä ja eteen tuli kaikenlaisia vaikeuksia. Urheilijan elämä on väistämättä sellaista ja yksi tärkeä asia on hyväksyä vallitseva tilanne. Aina ei voi onnistua ja silloin on asetettava uudet tavoitteet, jotka sopivat tähän hetkeen ja kovemmat tavoitteet asetetaan sitten seuraavalle kaudelle.

  Niina miettii, että jos hän saisi valita, niin haluaisiko hän urheilla täysipäiväisesti. Spontaani vastaus kuuluu, että Kyllä, mutta hetken mietittyään hän sanoo, että se tuntuisi varmasti puolisen vuotta hyvältä, mutta sitten alkaisi kaivata myös niitä älyllisiä haasteita, joita työ antaa. Hän rakastaa numeroita ja ne jäävät hänen mieleensä. ”Treenikaverit tarkistavat minulta sykealueitaan, koska muistan nekin. Ajattelen tavoitteetkin numeroina, hahmotan ne sillä tavalla parhaiten.”

   Niina on meidän BI & Analytiikka –tiimissä asiantuntijana ja hänen työhönsä kuuluu datan keräämistä, sen jalostamista ja visualisointia. inPulse Works maksoi hänen osallistumisensa Hampurin Ironmanille, koska olemme ylpeitä teräsnaisestamme ja haluamme tukea häntä saavuttamaan urheilulliset tavoitteensa.

  Niinan treenejä ja ajatuksia voi seurata hänen blogistaan.

  Solteq-Blog-FI-20170604-Niina-allas-1200x900Kuvat Niinan viime talven Lanzaroten leiriltä.

  Henkilöstö, Rekrytointi, Yrityskulttuuri, Hyvinvointi, työelämä