Skip to content

  17.05.2017 — lukuaika 4 minuuttia

  Kontaktoitumisen hyötyjä

   

  Kuulin inPulse Worksistä tavatessani Kähkösen Henrin peliskene piireissä. Juttelin Henrin kanssa hänen peliprojektistaan ja kerroin ohimennen etsiväni yritystä, joka tarjoaisi toimeksiantoa opinnäytetyöhön ja harjoittelupaikkaa.

  Tähän Henri vastasi kertomalla inPulsesta ja antoi käyntikorttinsa. Hän kehotti lähettämään sähköpostia, mikäli paikka kiinnostaa. Jonkin aikaa tutkittuani eri vaihtoehtoja, päädyin hakemaan harjoittelupaikkaa inPulselta. Olin yllättynyt kuinka nopeasti minut kutsuttiin haastatteluun ja että CV:n sijaan, minulta pyydettiin opintorekisteriotetta. Sillä muihin yrityksiin hakiessani jouduin joskus odottamaan vastausta pitkäänkin. Se ettei minulta pyydetty CV:tä ollenkaan, kertoi minulle inPulsen etsivän oikeasti harjoittelijaa, eikä senior developeria. Ei sen puoleen, en tähän ikään mennessä olekaan voinut ehtiä CV:tä täyttämään alan kokemuksella.

  Haastatteluun saapuessani ajattelin ainoastaan: millaisia ihmisiä täällä mahtaa olla, mitä minulta tai harjoittelijalta ylipäätänsä odotetaan ja pystynkö vastaamaan odotuksia. Vaikka haastattelu osoittautui erittäin mukavaksi, niin en silti välttynyt jännitykseltä. Haastattelussa minulle kerrottiin jo mahdollisesta opinnäytetyön aiheesta ja voin sanoa, että en siinä hetkessä tai heti haastattelun jälkeenkään tiennyt mitä minun oikeasti pitäisi opinnäytetyössäni tehdä. Aihetta tietysti avattiin myöhemmin lisää. Haastattelun jälkeen ensimmäiset fiilikset inPulsesta oli erittäin positiiviset ja samoilla fiiliksillä mennään edelleen.

  Kun minulle lopulta selvisi mitä opinnäytetyöni tulisi kokonaisuudessaan pitämään sisällään, niin ensimmäinen ajatus oli: ettei kyseinen opinnäytetyön aihe ollut aivan sitä mitä olin ajatellut sen voivan olla. Opinnäytetyön aihe oli siis sähkönkulutusennusteen lämpötilakorjaaminen. En nimittäin odottanut tutustuvani ennusteiden laskentaan ensimmäisenä asiana inPulsella. Aihe oli kuitenkin erittäin mielenkiintoinen ja näin ollen motivaation löytäminen opinnäytetyön toteuttamiseen ei ollut vaikeaa.

  Aloitin työskentelyn opinnäytetyön parissa puolessa välissä helmikuuta ja sain sen valmiiksi toukokuun ensimmäisellä viikolla (juuri sopivasti kevään viimeiseen arviointiin). Työskentelin koko opinnäytetyöhön käyttämäni ajan inPulsen tiloissa, joka mahdollisti tutustumisen Jyväskylän toimipisteen muihin työntekijöihin ja tietysti avun pyytämisen tarvittaessa. inPulsen puolella ohjaajana minulla toimi Risto Moilanen, joka neuvoi minua pääasiassa opinnäytetyön toteutusosuuteen liittyvien ongelmien kanssa. Oli hienoa huomata, kuinka inPulsella keneltä tahansa voi kysyä neuvoa. Jos kyseinen henkilö ei osannut auttaa, niin hän vähintään osasi ohjata minut oikean henkilön luokse.

  Opinnäytetyön toteutus tuntui alkuun melko haasteelliselta, sillä en ole opiskellut juuri ollenkaan matematiikkaa. Työ kuitenkin eteni jouhevasti ja vastaan tulleita ongelmia ratkottiin yhdessä Riston kanssa. Yllätyin ettei opinnäytetyön aikana tullut suurempia ongelma tilanteita, joihin olisi jumiintunut pidemmäksi aikaa. Itse toteutusosa valmistui erittäin nopeasti, mutta itse opinnäytetyön kirjoittaminen tuntui tuskallisen hitaalta. Nimittäin raportti tekstien kirjoittaminen ei ole minulle sitä mielenkiintoisinta hommaa.

  Olen nyt aloittanut harjoittelujakson inPulsella ja odotan innolla mitä tulevat tehtävät tuovat tullessaan. Kokonaisuudessaan inPulsella työskentely on tähän mennessä ollut opettavaista ja muutenkin erittäin mukavaa. Työilmapiiri on loistava ja kuten aikaisemmin sanoin, neuvoja ja vinkkejä saa kysymällä aina kun niitä kaipaa. Yleensä pitäisi pystyä sanomaan jotain negatiivistakin, mutta ainakaan tähän mennessä ei ole tullut mitään negatiivista sanottavaa mieleen. Loppuun voin vielä todeta, ettei koskaan voi tietää mitä uusiin ihmisiin tutustuminen tuo tullessaan. Eli verkostoituminen kannattaa!

  Blogikuva_TommiRoininen

  Tommi opiskelee Jyväskylän ammattikorkeakoulussa tietojenkäsittelyn koulutusohjelmassa. Hän on kiinnostunut kaikenlaisesta ohjelmoinnista. Tavoitteena hänellä onkin kehittää ohjelmointitaitojaan, sekä tietoa eri ohjelmointitekniikoista. Tommi odottaa jo innolla opintojen päättymistä ja työelämään pääsyä.

  Yrityskulttuuri, Harjoittelija, Opinnäytetyö