Skip to content

  15.11.2022 — læsetid 9 min

  Mød Jens - vores manager hos Solteq Utilities Consulting

  Der er mange veje at tage for at nå frem til en karriere, der passer til dig og dine evner. Det er meget individuelt fra person til person, hvilke valg, der bliver prioriteret under uddannelse og i løbet af karrieren. 
  Mød Jens, vores manager hos Solteq Utilities Consulting. Han har selv foretaget mange valg igennem hans uddannelse og karriere, der har ført ham til, hvor han er i dag. Han vil herunder fortælle lidt mere om de valg og overvejelser han har haft på sin karrierevej. 

   Jens H├©jberg-2Hvilken uddannelse har du taget?

  "Jeg startede med at tage en STX som gymnasial uddannelse. Dengang kunne man enten vælge imellem en sproglig eller en matematisk retning. Jeg valgte derfor at tage en matematisk retning. Efter gymnasiet søgte jeg ind på statskundskab på Århus Universitet. Jeg kom ind på bacheloren og tog derefter min kandidat indenfor samme område. Det var her min karriere startede", indleder Jens snakken med. 

  "Undervejs på min uddannelse var jeg ikke afklaret om, hvilken retning jeg ønskede, at min karriere skulle bevæge sig i. Uddannelsen er bred, og man har endnu til gode at få indblik i og kendskab til mulighederne efter endt uddannelse. På det punkt kan en bred uddannelse have både fordele og ulemper. På kandidaten opstod mulighed for i højere grad selv at præge retning af uddannelse gennem valg af fag, hvor både offentlig politik, økonomi og privatisering af sikkerhed var emner af interesse", fortæller han. 

  "Jeg havde mange studiejobs sideløbende med min uddannelse af både studierelevant og mindre relevant karakter ud fra et ønske om at prøve kræfter med forskellige udfordringer og opgaver. Det blev gradvist klar for mig, at jeg godt kunne lide at have medbestemmelse og mulighed for selv at præge mine arbejdsopgaver og være med til at skabe succeser. Jeg valgte derfor undervejs på studiet at blive selvstændig med egen virksomhed (Campus Media). Det var ikke studierelevant, men en god anledning til at prøve kræfter med at have egen virksomhed, selv at skulle skabe succes og stå til ansvar for virksomhedens vækst og succeser. Derudover var jeg også underviser på kandidaten. Begge typer af arbejde har givet mig erfaring og gav mig et indblik i, hvordan min hverdag eventuelt kunne se ud efter afslutningen på min kandidat", fortsætter Jens. 

  Hvordan påbegyndte du din karriere efter universitetet? 

  "Jeg fik en vigtig erfaring med fra at drive egen virksomhed. Iværksætteri var spændende, og det at tage ansvar og være en aktiv del af at drive vækst og succeser gav mig stor glæde og passion. Jeg valgte derfor at lede efter en relevant arbejdsplads, hvor jeg i højere grad kunne bruge min uddannelse og samtidig beskæftige mig med corporate management og governance. Jeg afsøgte forskellige muligheder og fandt flere relevante jobmuligheder. Jeg endte med at få ansættelse i Spera, et mindre konsulenthus i vækst, hvor jeg kunne indfri mange af de ønsker jeg havde til karriere. Det var i det firma, at jeg mødte Peter Hartwig", fortæller Jens. 

  "Peter Hartwig valgte at gå fra Spera og startede sit eget konsulentfirma, som hed Kouno. Efter noget tid, hvor jeg blandt andet blev forfremmet til seniorkonsulent hos Spera, valgte jeg i januar 2017 at følge med Peter. Jeg startede derfor hos Kouno, hvor Peter og jeg i fællesskab havde en passion for at drive og udvikle konsulentforretningen. Efter nogle år, hvor vi voksede os stærke i forsyningsbranchen, blev Kouno opkøbt af Solteq i oktober 2021. Det var starten på Solteq Utilities Consulting", fortsætter han. 


  Hvordan ser din hverdag ud som Manager?

  "Efter at Kouno blev til Solteq Utilities Consulting, skulle Peter og jeg have nye titler. Vi blev hurtigt enige om, at han blev Senior Manager, da han har flere år på banen, og jeg blev Manager. I vores afdeling går vi dog ikke op i titler, da vi har et meget fladt hierarki. Vi går mere op i det faglige og, hvilke kapaciteter vi alle har i afdelingen", siger Jens og fortsætter med: 

  "Min rolle som Manager er meget omfattende. Jeg har ansvaret for en bred portefølje af opgaver, alt fra kundedialog, salg og projektledelse til at bistå med sparring i projekter og input til diverse leverancer. Det er en af de ting som jeg bedst kan lide ved mit arbejde. Jeg elsker at have mange bolde i luften på samme tid og jeg elsker at have medindflydelse . Jeg synes dog også, at det er fedt at komme tilbage på konsulentniveau og ikke kun forblive på managerniveau. Det kan til tider være svært for mig ikke at dykke for langt ned i projekterne. Som Manager har man ikke  rigtig mulighed eller tid til det, derfor kan dette blive en anelse problematisk en gang imellem."


  Hvilken værdi er vigtig for dig som kollega og leder?

  "Der er mange ting, som er vigtige. Først og fremmest ser jeg mig selv som en involverende leder. Nu, hvor vi ikke er en større afdeling, er vi alle meget afhængige af hinanden og vi har et rigtig godt samarbejde på kontoret. Alle vil gerne bidrage med det de kan. Det er en af fordelene ved at være i en mindre afdeling. Vi er alle empatiske og i øjenhøjde, hvilket gavner afdelingen på mange punkter", fortæller Jens. 

  "Vi har på kontoret en meget uformel og flad kultur, hvor der er plads til alle. Vi kommer hinanden ved, hvilket gør det sjovt og spændende at være på arbejde. Dog er vi også en afdeling med eksperter, som er gode til at eksekvere og, som altid kan få tingene til at ske. Det er vigtigt for os, at det vi laver skaber værdi. Vi ønsker altså at sætte et stort præg på sektoren.


  Hvad byder fremtiden på?

  "Der er meget store ambitioner for forsyningssektoren og det ønsker vi at bidrage til hos Solteq Utilities Consulting.  Der kommer derfor et større fokus på vores arbejdsområde i Solteq og vi kan forvente, at der kommer til at ske meget for vores afdeling i fremtiden", fortsætter Jens.


  Har du et godt råd til de studerende, som ønsker at ende i samme stilling som dig? 

  "Det er vigtigt at være ydmyg og at man arbejder hårdt. Der er nogle, som hurtigt ønsker at få en lederrolle eller lignende i en virksomhed. Dog tror jeg på, at hvis man er ydmyg, hårdtarbejdende og har de rette værdier med, så kommer det til at ske helt af sig selv. Derudover er det vigtigt, at man har lyst til at dygtiggøre sig og at man er nysgerrig og åben. Hvis du er opsøgende og har ben i næsen, er det også kun et plus. Det er vigtigt at tage imod de udfordringer man bliver stillet for", siger han. 

  "For at få den største succes i en virksomhed, skal man finde et sted, hvor man kan få kobling med arbejdsglæde og passion. Man skal derfor være ærlig overfor sig selv og finde ud af, hvor man virkelig trives. Der er ikke noget, der hedder drømmejob. Det gælder om at finde frem til, hvad der driver en. Så en sammenkobling af at være ydmyg, hårdtarbejdende, nysgerrig, opsøgende og finde frem til, hvad der driver en, så tror jeg på, at man kommer langt", afslutter Jens. 

  Utilities Consulting